Achtergrond afbeelding

Spareribs Honey Glaze

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1,5 kg Spareribs
Olijfolie
5 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
5 eetlepels Barbecuesaus
5 eetlepels Boter Wij gebruiken vloeibare bakboter, je kunt ook een klontje gebruiken.
5 eetlepels Honing
100 ml Appelsap
100 ml Water
Extra benodigdheden
8 vellen Aluminiumfolie
3 chucks Kersenhout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Het zuur in appelsap helpt bij het afbreken van de bindweefsels in het vlees, waardoor het malser wordt.

Kenmerken:
  • Kinderen
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

De zoete smaak van honing past perfect bij de stevige smaak van spareribs.

Stappen

1
Klaar

Dep de sparerribs droog met keukenpapier en verwijder het vlies aan de onderkant.
Dat is het makkelijkste door de achterkant van een lepel tussen het vlies en het vlees te steken en in een keer het vlies eraf te trekken.

Heb je een beetje natte handen? Gebruik een stukje keukenpapier voor grip. Spoel de spareribs schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.

2
Klaar

Besprenkel de ribs aan beide kanten met olijfolie en strooi er, aan beide kanten rub overheen. Wees niet te zuinig.

Laat de rub minimaal 2 uur intrekken, een nachtje in de koelkast is nog beter.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 120 graden. Gooi 3 chuncks kersenout tussen de kolen, plaats de platesetter grill en de ribs.

4
Klaar

Laat de spareribs ongeveer 3 uur garen, spuit om de 30 minuten een mengsel van appelsap en water op de ribs.
Om ervoor te zorgen dat de ribs niet door de folie komen gebruiken we 2 vellen per rack. Leg daar boter, barbecuesaus en honing op.

5
Klaar

Leg de sparerib met z’n vleeskant op de saus en vouw weer dicht. Leg de pakketjes voor 2 uur terug op de barbecue.

Nu komt het geheim, vang het vocht op dat uit het aluminiumfolie komt en smeer de spareribs ermee in, laat het ongeveer 20 minuten sticky worden.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Ribeye
vorige
Ribeye USA
StudioBBQ - Drumsticks
volgende
Drumsticks