Achtergrond afbeelding

Spareribs

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
2 kg Spareribs
5 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
Olijfolie
5 eetlepels Barbecuesaus
350 ml Appelsap
2 chunks Kersenhout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Kinderen
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

Wat wij kennen in Nederland kennen als spareribs zijn ribs gesneden van het gedeelte tegen de lende, vlakbij de ruggengraat. Deze spareribs zijn klein, lekker handzaam en bevatten lekker mals vlees. In Amerika worden deze spareribs “baby back ribs” of “loin ribs” genoemd.

Stappen

1
Klaar

Verwijder het vlies van de spareribs. Het is een lastig klusje, maar het is wel belangrijk voor het resultaat. Het gaat het beste door de botte kant van een gewoon mes of lepel tussen het vlies en het eerste bot aan de dikke zijde van de spareribs te duwen. Heb je dit voor elkaar, trek het vlies dan van de botten in de richting van het smalle deel. Heb je vette vingers gebruik dan een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te pakken. Dat maakt het makkelijker.

Kijk de sparerib na op losse stukjes en spoel hem af onder de kraan. Dep de spareribs droog met keukenrol.

Leg de spareribs in een bak en besprenkel ze met olijfolie. Zorg ervoor dat de gehele rib, dus ook de onder en zijkanten een laagje hebben.

Strooi nu ruim de rub op de spareribs en bedek de bak met folie en zet deze voor een nachtje in de koelkast, dit hoeft niet perse een paar uur van te voren is ook goed.

2
Klaar

Steek de barbecue aan en laat hem opwarmen tot 130 °C.

Gooi 2 a 3 stukken rookhout tussen de kolen, wij gebruiken kersen. Appel of peer is ook lekker.

Plaats de platesetter met lekbak, de grill en het rack met de spareribs.

Laat de spareribs ongeveer 3 uur in de barbecue roken en garen. De bereidingstijd is sterk afhankelijk van de dikte en grootte van de spareribs. Kijk af en toe eens bij je ribbetjes.

3
Klaar

Neem een dikke soort aluminiumfolie en wikkel de spareribs erin, voeg een scheutje appelsap, cola of whisky toe en leg ze weer voor 2 uur terug op de barbecue.

4
Klaar

Pak de ribs uit en leg ze weer op de barbecue. Kwast nu de spareribs royaal in met barbecuesaus en wacht tot deze sticky wordt.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Pita Ribfingers
vorige
Pita Ribfingers
StudioBBQ - Knoflookbrood
volgende
Knoflookbrood