Achtergrond afbeelding

Entrecote

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
2,5 kg Entrecote
50 ml Appelsap
50 ml Water
Extra benodigdheden
2 chuncks Kersenhout
Kernthermometer

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

In tegenstelling tot gewone biefstuk, heeft de entrecote een rand vet. Dit geeft smaak aan het vlees en het blijft hierdoor ook erg mals

Stappen

1
Klaar

Voordat we beginnen met dit heerlijk stuk vlees, laten we de entrecote even op adem komen. Een minuutje of 20.
Vlees wordt onder beschermende atmosfeer verpakt, zodat ’t langer goed blijft. Maar dat zorgt er ook voor dat de smaak helemaal opgesloten raakt. Dus voor die echte smaakexplosie tijdens je kerstdiner gun je de entrecote zijn rust.

2
Klaar

Dep de entrecote droog met keukenpapier en controleer of er nog loszittende vliesjes of freubeltjes aan het vlees zitten.
De vetrand laten we zo veel mogelijk in tact.
Bestrooi de entrecote royaal met peper en zout.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 100 graden. De Entrecote bereiden we indirect met op de lekbak een aluminium bakje appelsap en water. De verhouding is 50/50.
Gooi de chuncks rookhout tussen de kolen en plaats de kernthermometer .

4
Klaar

Laat de entrecote ongeveer anderhalf uur garen tot de kerntemperatuur 50 graden aangeeft.
Is de kern 50 graden? Dan halen we hem van de barbecue en pakken we hem in in aluminiumfolie en laat ‘m rusten voor 15 a 20 minuten.

5
Klaar

Ondertussen laat je de tempratuur van de barbecue oplopen naar 220 graden.
Grill de entrecote nu rondom zodat er mooie grillstrepen op staan.
Houd voor rare een kerntemperatuur van 53 graden aan, richting de 60 voor medium.
Snijd en mooie dunne plakken van.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Pizza breekbrood
vorige
Pizza Breekbrood
Studio BBQ - Toast biefstuk
volgende
Toast biefstuk en champignons