Ingrediënten
-
2,5 kg Entrecote
-
50 ml Appelsap
-
50 ml Water
-
Extra benodigdheden
-
2 chuncks Kersenhout
-
Kernthermometer
Instructies
In tegenstelling tot gewone biefstuk, heeft de entrecote een rand vet. Dit geeft smaak aan het vlees en het blijft hierdoor ook erg mals
Stappen
1
Klaar
|
Voordat we beginnen met dit heerlijk stuk vlees, laten we de entrecote even op adem komen. Een minuutje of 20. |
2
Klaar
|
Dep de entrecote droog met keukenpapier en controleer of er nog loszittende vliesjes of freubeltjes aan het vlees zitten. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 100 graden. De Entrecote bereiden we indirect met op de lekbak een aluminium bakje appelsap en water. De verhouding is 50/50. |
4
Klaar
|
Laat de entrecote ongeveer anderhalf uur garen tot de kerntemperatuur 50 graden aangeeft. |
5
Klaar
|
Ondertussen laat je de tempratuur van de barbecue oplopen naar 220 graden. |