Achtergrond afbeelding

Beenham honing mosterd

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
500 gram Beenham
1 eetlepel Paprikapoeder
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
1 eetlepel Peper
1 theelepel Mosterdpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Zout
4 eetlepels Mayonaise
4 eetlepels Mosterd
4 eetlepels Honing
4 eetlepels Appelsap
Extra benodigdheden
Kernthermometer
2 chuncks Kersenhout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keuken:

    Ingrediënten

    • Extra benodigdheden

    Instructies

    Delen

    Beenham is een soort ham met gezouten vlees van het dikke deel van de achterbil van een varken. De naam verwijst naar het feit dat het been nog aanwezig is in het vlees.

    Stappen

    1
    Klaar

    Dep de beenham droog met keukenpapier en controleer op loszittende stukjes.
    Meng in een kommetje de basterdsuiker, paprikapoeder, peper, mosterdpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het zout. Wrijf vervolgens de beenham in met deze rub.

    2
    Klaar

    Pak de beenham nog even in en laat de rub ongeveer een uurtje intrekken.

    3
    Klaar

    Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 160 °C, de beenham garen we indirect.
    Als de barbecue op temperatuur is gooi je de chuncks rookhout tussen de kolen.

    4
    Klaar

    Haal de beenham uit de koelkast en plaats de kernthermometer, stel deze in op 65 °C en leg de beenham op de barbecue.
    Meng ondertussen 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing en 4 eetlepels appelsap door elkaar.

    5
    Klaar

    Na ongeveer 45 minuten smeren we de beenham in met een mengsel in, herhaal dit om de 15 minuten, totdat de beenham de kerntemperatuur van 65 °C heeft.

    6
    Klaar

    Haal de beenham van de barbecue en laat hem 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
    Serveer de beenham in plakjes met de rest van de mosterd, honing en mayonaise.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Spruitjes met bacon
    vorige
    Spruitjes met bacon
    Studio BBQ - Portobello
    volgende
    Portobello pastijtje met champignonragout