Ingrediënten
-
500 gram Beenham
-
1 eetlepel Paprikapoeder
-
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
-
1 eetlepel Peper
-
1 theelepel Mosterdpoeder
-
1 theelepel Knoflookpoeder
-
1 theelepel Uienpoeder
-
1 theelepel Zout
-
4 eetlepels Mayonaise
-
4 eetlepels Mosterd
-
4 eetlepels Honing
-
4 eetlepels Appelsap
-
Extra benodigdheden
-
Kernthermometer
-
2 chuncks Kersenhout
Instructies
Beenham is een soort ham met gezouten vlees van het dikke deel van de achterbil van een varken. De naam verwijst naar het feit dat het been nog aanwezig is in het vlees.
Stappen
1
Klaar
|
Dep de beenham droog met keukenpapier en controleer op loszittende stukjes. |
2
Klaar
|
Pak de beenham nog even in en laat de rub ongeveer een uurtje intrekken. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 160 °C, de beenham garen we indirect. |
4
Klaar
|
Haal de beenham uit de koelkast en plaats de kernthermometer, stel deze in op 65 °C en leg de beenham op de barbecue. |
5
Klaar
|
Na ongeveer 45 minuten smeren we de beenham in met een mengsel in, herhaal dit om de 15 minuten, totdat de beenham de kerntemperatuur van 65 °C heeft. |
6
Klaar
|
Haal de beenham van de barbecue en laat hem 10 minuten rusten in aluminiumfolie. |