Ingrediënten
-
1,5 kg Spareribs
-
Olijfolie
-
5 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
-
5 eetlepels Barbecuesaus
-
5 eetlepels BoterWij gebruiken vloeibare bakboter, je kunt ook een klontje gebruiken.
-
5 eetlepels Honing
-
100 ml Appelsap
-
100 ml Water
-
Extra benodigdheden
-
8 vellen Aluminiumfolie
-
3 chucks Kersenhout
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Dep de sparerribs droog met keukenpapier en verwijder het vlies aan de onderkant. Heb je een beetje natte handen? Gebruik een stukje keukenpapier voor grip. Spoel de spareribs schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. |
2
Klaar
|
Besprenkel de ribs aan beide kanten met olijfolie en strooi er, aan beide kanten rub overheen. Wees niet te zuinig. Laat de rub minimaal 2 uur intrekken, een nachtje in de koelkast is nog beter. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 120 graden. Gooi 3 chuncks kersenout tussen de kolen, plaats de platesetter grill en de ribs. |
4
Klaar
|
Laat de spareribs ongeveer 3 uur garen, spuit om de 30 minuten een mengsel van appelsap en water op de ribs. |
5
Klaar
|
Leg de sparerib met z’n vleeskant op de saus en vouw weer dicht. Leg de pakketjes voor 2 uur terug op de barbecue. Nu komt het geheim, vang het vocht op dat uit het aluminiumfolie komt en smeer de spareribs ermee in, laat het ongeveer 20 minuten sticky worden. |