Ingrediënten
-
250 gram Zalmfilet
-
300 gram WokgroenteGebruik hiervoor geen fijngesneden groente.
-
Kruidenboter
-
Bieslook
-
Extra benodigdheden
-
Aluminiumfolie
Instructies
Bij de meeste vissen is het vlees wit, bij zalm roze. Zalmen slaan de kleur van astaxanthine op in hun spieren. Dat is eiwit dat felrood is en in grote hoeveelheden in kleine schaaldieren zit. Die diertjes vormen een groot deel van de zalm zijn voedsel. Vandaar de roze kleur.
Stappen
1
Klaar
|
Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en leg daar een laagje wokgroente in. Daarbovenop de zalmfilet, bieslook en een beetje kruidenboter. |
2
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 graden. We grillen direct, dus een platesetter hebben we niet nodig. |
3
Klaar
|
Afhankelijk van de dikte van de filet leg je de pakketjes voor een minuut of 10/15 op de barbecue met gesloten deksel. Wil je het zekere voor het onzekere, bij medium zalm moet je kerntemperatuur |