Achtergrond afbeelding

Zalmpakketje

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
250 gram Zalmfilet
300 gram Wokgroente Gebruik hiervoor geen fijngesneden groente.
Kruidenboter
Bieslook
Extra benodigdheden
Aluminiumfolie

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:

    Ingrediënten

    • Extra benodigdheden

    Instructies

    Delen

    Bij de meeste vissen is het vlees wit, bij zalm roze. Zalmen slaan de kleur van astaxanthine op in hun spieren. Dat is eiwit dat felrood is en in grote hoeveelheden in kleine schaaldieren zit. Die diertjes vormen een groot deel van de zalm zijn voedsel. Vandaar de roze kleur.

    Stappen

    1
    Klaar

    Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en leg daar een laagje wokgroente in. Daarbovenop de zalmfilet, bieslook en een beetje kruidenboter.
    Vouw het pakketje goed dicht.

    2
    Klaar

    Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 graden. We grillen direct, dus een platesetter hebben we niet nodig.

    3
    Klaar

    Afhankelijk van de dikte van de filet leg je de pakketjes voor een minuut of 10/15 op de barbecue met gesloten deksel.

    Wil je het zekere voor het onzekere, bij medium zalm moet je kerntemperatuur
    tussen de 52 tot 55 °C zijn.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Cote de Boeuf
    vorige
    Cote de Boeuf
    Studio BBQ - Kerststol
    volgende
    Kerststol