Ingrediënten
-
500 gram T-Bone
-
4 AardappelsIets kruimige aardappels
-
1 Sjalot
-
100 ml WhiskyMet een rokerige smaak, wij gebruiken Cull Eela 12 Years
-
Peper
-
Zout
-
Olijfolie
-
Extra benodigdheden
-
Aluminiumfolie
-
Kernthermometer
Instructies
De T-Bone dankt zijn naam aan het T-vormige bot dat in het midden van het vlees zit. Dit T-vormige botje vormt een scheiding tussen twee stukken vlees, de entrecôte en de ossenhaas.
Stappen
1
Klaar
|
Dep de t-bone steak droog met keukenpapier en kruid hem met peper en zout. Wees niet te zuinig. |
2
Klaar
|
Prik wat gaatjes in de aardappel en doe er wat olijfolie en zout eroverheen. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 °C. De t-bone en aardappels garen we indirect. Leg de aardappels aan de zijkant van de barbecue, het poffen duurt afhankelijk van de grootte van de aardappel ongeveer 20 min |
4
Klaar
|
Plaats de kernthermometer in het vlees en leg de T-bone bij de aardappelen en gaar deze totdat de steak een kerntempratuur heeft van 54 °C. Haal de steak van de barbecue en laat deze rusten in aluminiumfolie totdat de aardappels gaar zijn. Dit kun je checken door met een sateprikker in de aardappel te prikken, als je bijna geen weerstand voelt mogen ze van de barbecue. Laat ondertussen de roomboter een beetje smelten en meng deze met de sjalot en whisky. |
5
Klaar
|
Bereid je barbecue voor op direct grillen en gril de t-bone af totdat deze een kerntemperatuur heeft van 56 °C, besmeer deze gelijk met de whiskyboter. |