Achtergrond afbeelding

T-Bone Whisky Roomboter

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
500 gram T-Bone
4 Aardappels Iets kruimige aardappels
1 Sjalot
100 ml Whisky Met een rokerige smaak, wij gebruiken Cull Eela 12 Years
Peper
Zout
Olijfolie
Extra benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

De T-Bone dankt zijn naam aan het T-vormige bot dat in het midden van het vlees zit. Dit T-vormige botje vormt een scheiding tussen twee stukken vlees, de entrecôte en de ossenhaas.

Stappen

1
Klaar

Dep de t-bone steak droog met keukenpapier en kruid hem met peper en zout. Wees niet te zuinig.
Snipper de sjalot en week deze in de whisky. Leg ondertussen wat vellen aluminiumfolie klaar voor de aardappels. We gebruiken dubbele vellen, dus heb je 4 aardappels dan gebruiken we 8 vellen aluminiumfolie.

2
Klaar

Prik wat gaatjes in de aardappel en doe er wat olijfolie en zout eroverheen.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 °C. De t-bone en aardappels garen we indirect. Leg de aardappels aan de zijkant van de barbecue, het poffen duurt afhankelijk van de grootte van de aardappel ongeveer 20 min

4
Klaar

Plaats de kernthermometer in het vlees en leg de T-bone bij de aardappelen en gaar deze totdat de steak een kerntempratuur heeft van 54 °C. Haal de steak van de barbecue en laat deze rusten in aluminiumfolie totdat de aardappels gaar zijn. Dit kun je checken door met een sateprikker in de aardappel te prikken, als je bijna geen weerstand voelt mogen ze van de barbecue. Laat ondertussen de roomboter een beetje smelten en meng deze met de sjalot en whisky.

5
Klaar

Bereid je barbecue voor op direct grillen en gril de t-bone af totdat deze een kerntemperatuur heeft van 56 °C, besmeer deze gelijk met de whiskyboter.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Ham Pineapple Honey Glaze
vorige
Ham Pineapple Honey Glaze
Studio BBQ - Gamba's met Aioli
volgende
Gamba’s met Aioli