Ingrediënten
-
4 Struisvogelbiefstuk
-
Pink devil rub
-
3 eetlepels Appelstroop
-
1 eetlepel Balsamicoazijn
-
1 eetlepel Mosterd
-
2 eetlepels Olijfolie
Instructies
Het vlees is erg mals, als jet het goed bereid. Verder kenmerkt is de smaak van struisvogelbiefstuk zoet en heeft wel wat weg van ossenhaas.
Stappen
1
Klaar
|
Laat de struisvogelbiefst ukken op kamertemperatuur komen, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi deze met de pink devil rub. Laat de rub minimaal 20 minuten intrekken. |
2
Klaar
|
Meng ondertussen de olijfolie, balsamico, mosterd en appelstroop door elkaar, dit gaat het makkelijkste als je de saus warm laat worden. |
3
Klaar
|
Zet de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 220 °C. De struisvogel grillen we direct, ongeveer 2 a 3 minuutjes per kant voor medium. |
4
Klaar
|
Snijd de struisvogel vervolgens in dunne plakjes en giet er een streepje saus overheen. |