Ingrediënten
-
1 kg StoofperenSoort: Gieser Wildeman
-
500 ml Rode port
-
3 eetlepels Kristalsuiker
-
2 Kaneelstokjes
-
7 Kruidnagel
-
2 Steranijs
-
Theelepel Maizena
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 110 °C. |
2
Klaar
|
Zet de peertjes in een gietijzeren pan en giet de rode port erbij. Voeg ook de suiker, kaneel, kruidnagel en steranijs toe. Giet er, zonnodig wat water bij zodat de peertjes net onder staan. |
3
Klaar
|
Zet de stoofpeertjes op de barbecue en stoof ze met gesloten deksel in minimaal 3 uur gaar. De peertjes zijn klaar als je er met een mes zonder veel weerstand in kunt prikken. |
4
Klaar
|
Neem wat vocht uit de pan en voeg er een theelepel maïzena aan toe, breng dit met een paar extra kopjes kookvocht aan de kook en laat het indikken. Schenk dit over de peertjes. |