Achtergrond afbeelding

Stoofperen

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg Stoofperen Soort: Gieser Wildeman
500 ml Rode port
3 eetlepels Kristalsuiker
2 Kaneelstokjes
7 Kruidnagel
2 Steranijs
Theelepel Maizena

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hoewel de exacte oorsprong van stoofperen niet bekend is, wordt aangenomen dat het gerecht zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. In die tijd werden peren veelal gekookt om ze langer houdbaar te maken.

Ingrediënten

Instructies

Delen

Stappen

1
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 110 °C.
Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten. Snijd een klein plakje van de onderkant zodat het peertje mooi rechtop blijft staan.

2
Klaar

Zet de peertjes in een gietijzeren pan en giet de rode port erbij. Voeg ook de suiker, kaneel, kruidnagel en steranijs toe. Giet er, zonnodig wat water bij zodat de peertjes net onder staan.

3
Klaar

Zet de stoofpeertjes op de barbecue en stoof ze met gesloten deksel in minimaal 3 uur gaar. De peertjes zijn klaar als je er met een mes zonder veel weerstand in kunt prikken.

4
Klaar

Neem wat vocht uit de pan en voeg er een theelepel maïzena aan toe, breng dit met een paar extra kopjes kookvocht aan de kook en laat het indikken. Schenk dit over de peertjes.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Kerststol
vorige
Kerststol
Studio BBQ - Ham Pineapple Honey Glaze
volgende
Ham Pineapple Honey Glaze