Achtergrond afbeelding

Spruitjes met bacon

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

500 gram Spruitjes
150 gram Bacon
2 eetlepels Knoflookpoeder
2 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Ketjap Manis
1 eetlepel Olijfolie
Extra benodigdheden
Sateprikkers
Gietijzeren pan (skillet)

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Kinderen
Keuken:

    Ingrediënten

    • Extra benodigdheden

    Instructies

    Delen

    Spruitjes bevatten 2 tot 3 keer meer vitamine C dan sinaasappelen! Super gezond dus.

    Stappen

    1
    Klaar

    Schoon de spruitjes door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen.
    Meng alle ingrediënten bij de spruitjes en roer dit goed door zodat de marinade lekker over de spruitjes komt. Leg ondertussen de satestokjes in water zodat ze straks niet verbranden.

    2
    Klaar

    Steek je barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 °C. Verwarm ook je pan mee in de barbecue. Let wel op dat je en pan gebruikt die de hitte van de barbecue aan kan, bijvoorbeeld een gietijzeren pan. Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en dat de smaken van je ingrediënten goed worden behouden.

    3
    Klaar

    Dit doe je door de bacon te vouwen naar een reep. De sateprikker prik je aan het begin van de bacon. Vervolgens een spruitje en dan vouw je de bacon om het spruitje heen. Herhaal totdat de spies naar wens gevuld is. Eindig met bacon. Grill de spruitjes af voor ongeveer 3 minuten en serveer met trots…

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Struisvogelbiefstuk
    vorige
    Struisvogelbiefstuk
    Studio BBQ - Beenham
    volgende
    Beenham honing mosterd