Ingrediënten
-
500 gram Spruitjes
-
150 gram Bacon
-
2 eetlepels Knoflookpoeder
-
2 eetlepels Sojasaus
-
2 eetlepels Ketjap Manis
-
1 eetlepel Olijfolie
-
Extra benodigdheden
-
Sateprikkers
-
Gietijzeren pan (skillet)
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Schoon de spruitjes door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. |
2
Klaar
|
Steek je barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 °C. Verwarm ook je pan mee in de barbecue. Let wel op dat je en pan gebruikt die de hitte van de barbecue aan kan, bijvoorbeeld een gietijzeren pan. Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en dat de smaken van je ingrediënten goed worden behouden. |
3
Klaar
|
Dit doe je door de bacon te vouwen naar een reep. De sateprikker prik je aan het begin van de bacon. Vervolgens een spruitje en dan vouw je de bacon om het spruitje heen. Herhaal totdat de spies naar wens gevuld is. Eindig met bacon. Grill de spruitjes af voor ongeveer 3 minuten en serveer met trots… |