Achtergrond afbeelding

Sate met satesaus

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
800 gram Kipfilet
100 ml Olijfolie
150 ml Ketjap Manis
10 gram Kristalsuiker
2 teentjes Knoflook
Peper en zout
Satesaus
250 ml Kokosmelk
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
1 eetlepel Sojasaus
5 eetlepels Pindakaas
1 theelepel Sambal Optioneel

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Satesaus

Instructies

Delen

Saté is een populaire streetfood in Indonesië en staat bekend om zijn heerlijke smaak en de karakteristieke marinade van kruiden en specerijen.

Stappen

1
Klaar

Meng de olijfolie, ketjap, suiker, knoflook, peper en zout in een kom en roer het goed door elkaar.

2
Klaar

Doe de kipfiletblokjes in een zak en giet ongeveer drie vierde van de marinade in de zak. Giet de rest van de marinade in een bakje, deze gebruiken voor het aflakken van de sate.
Zorg ervoor dat alle blokjes kip goed in de marinade staan en leg de zak in koelkast.

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden. Zorg ervoor dat je een directe en indirecte zone hebt.
Als het te hard gaat kun je de sate verder laten garen op de indirecte zone.

3
Klaar

Maak ondertussen de satesaus.

Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas in een pan en laat dit rustig opwamren.
Voeg al roerend lepel voor lepel de pindakaas toe en laat deze smelten. De saus wordt vanzelf dikker, als de saus te dik is naar je smaak voeg je een scheutje kokosmelk toe.

4
Klaar

Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de stokjes, wij gebruiken RVS stokjes. Gebruik je houten? Leg ze dan een half uur voordat je gaat rijgen in het water.

5
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden. Zorg ervoor dat je een directe en indirecte zone hebt.
Als het te hard gaat kun je de sate verder laten garen op de indirecte zone.

Als de sate gaar is smeer je deze in met het laatste beetje marinade.

Heb je een thermometer? De richttempratuur van kip is 70°C

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
vorige
Parmaham bommetjes
StudioBBQ - Pita Ribfingers
volgende
Pita Ribfingers