Ingrediënten
-
800 gram Kipfilet
-
100 ml Olijfolie
-
150 ml Ketjap Manis
-
10 gram Kristalsuiker
-
2 teentjes Knoflook
-
Peper en zout
-
Satesaus
-
250 ml Kokosmelk
-
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
-
1 eetlepel Sojasaus
-
5 eetlepels Pindakaas
-
1 theelepel SambalOptioneel
Instructies
Saté is een populaire streetfood in Indonesië en staat bekend om zijn heerlijke smaak en de karakteristieke marinade van kruiden en specerijen.
Stappen
1
Klaar
|
Meng de olijfolie, ketjap, suiker, knoflook, peper en zout in een kom en roer het goed door elkaar. |
2
Klaar
|
Doe de kipfiletblokjes in een zak en giet ongeveer drie vierde van de marinade in de zak. Giet de rest van de marinade in een bakje, deze gebruiken voor het aflakken van de sate. Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden. Zorg ervoor dat je een directe en indirecte zone hebt. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden. Zorg ervoor dat je een directe en indirecte zone hebt. Als de sate gaar is smeer je deze in met het laatste beetje marinade. Heb je een thermometer? De richttempratuur van kip is 70°C |