Ingrediënten
-
Studio BBQ Rub
-
40 gram Zout
-
160 gram Kristalsuiker
-
2 eetlepels Oregano
-
2 eetlepels Knoflookpoeder
-
3 eetlepels Uienpoeder
-
3 eetlepels Paprikapoeder
Instructies
De term “rub” is afgeleid van het engelse “to rub” inwrijven dus…
Het is de ultieme truc om je vlees een eigen touch te geven en ieder barbecue restaurant of grillmeester heeft zijn eigen unieke rub. Studio BBQ maakt veel gebruik van deze heerlijke, veelzijdige rub.
Stappen
1
Klaar
|
De Rub |
2
Klaar
|
InwrijvenJe brengt eerst een mop (Engels voor "zwabber") aan op je vlees of vis. Een mop is niets meer dan een hechtmiddel zodat de rub ook echt blijft zitten en dat er een korst ("bark" in het Engels) ontstaat tijdens het grillen. Een mop kan olijfolie zijn, maar je kunt ook mosterd, azijn of honing gebruiken. |