Achtergrond afbeelding

Studio BBQ Basis Rub

Studio BBQ Basis Rub

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Studio BBQ Rub
40 gram Zout
160 gram Kristalsuiker
2 eetlepels Oregano
2 eetlepels Knoflookpoeder
3 eetlepels Uienpoeder
3 eetlepels Paprikapoeder

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Studio BBQ Rub

Instructies

Delen

De term “rub” is afgeleid van het engelse “to rub” inwrijven dus…

Het is de ultieme truc om je vlees een eigen touch te geven en ieder barbecue restaurant of grillmeester heeft zijn eigen unieke rub. Studio BBQ maakt veel gebruik van deze heerlijke, veelzijdige rub.

 

Stappen

1
Klaar

De Rub

Meng alles door elkaar en bewaar het in een hermetisch afsluitbare pot. Een weckpot bijvoorbeeld.

Je kunt met deze rub erg makkelijk alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld 2 eetlepels cayennepeper toe voor een pittige variant, 2 eetlepels kerriepoeder als je iets meer Aziatisch wilt...

2
Klaar

Inwrijven

Je brengt eerst een mop (Engels voor "zwabber") aan op je vlees of vis. Een mop is niets meer dan een hechtmiddel zodat de rub ook echt blijft zitten en dat er een korst ("bark" in het Engels) ontstaat tijdens het grillen. Een mop kan olijfolie zijn, maar je kunt ook mosterd, azijn of honing gebruiken.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
volgende
Kruidenboter