Achtergrond afbeelding

Pulled pork

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
2,5 kilo Procureur
10 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
200 ml Barbecuesaus
Olijfolie
extra benodigdheden
Braadslede
Aluminiumfolie
Kernthermometer
3 chuncks Kersenhout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pulled pork vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten, vooral in staten zoals North Carolina en Tennessee. Het is diep geworteld in de Amerikaanse barbecuecultuur.

Kenmerken:
  • Kinderen
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

  • extra benodigdheden

Instructies

Delen

Pulled pork wordt vaak geserveerd op zachte broodjes, zoals hamburgerbroodjes of maïsbroodjes, en kan worden opgediend met coleslaw, plakjes augurk of uienringen.

Stappen

1
Klaar

Snijd eventuele kleine loszittende stukjes af van het vlees en dep het droog met keukenpapier. Besprenkel beide kanten met een beetje olijfolie.

Strooi de rub over het vlees en wees niet te zuinig de oppervlakte aan de buitenkant is relatief
klein ten opzichte van de hoeveelheid vlees aan de binnenkant. Laat de rub minimaal 2 uur intrekken. Een nachtje in de koelkast is nog beter.

2
Klaar

Steek de barbecue aan en gooi, als de kolen een beetje gloeien de chunks kersenhout bij de kolen. De pulled pork garen we indirect op 130 graden, maar je kunt het rooster met de procureur direct plaatsen.

3
Klaar

Na ongeveer 5 uur pak je het vlees in met aluminiumfolie en plaats je de kernthermometer deze stel je in op 92 graden.

Natuurlijk gaat het pakket terug op de grill.

4
Klaar

Is de kerntemperatuur 92 graden? Kijk of je met een sateprikker in het vlees kunt prikken en of het voelt alsof je in boter prikt.
Als dat zo is haal je het vlees van de barbecue, zo niet laat je het nog even liggen.

Als het vlees van de barbecue is laat je het 15 minuten uitdampen om verder garen te voorkomen, daarna vouw je de folie weer dicht en laat je het 45 minuten rusten.

5
Klaar

Verwarm de barbecuesaus en meng deze met het vlees en het vocht van het vlees terwijl je het uit elkaar trekt.

6
Klaar

Extra recept

Met de pulled pork die je over hebt kun je een heerlijke nacho schotel maken.

Je hebt nodig:

Een zak tortillachips (naturel)
150 gram pulled pork
10 cherrytomaatjes
100 gram geraspte kaas
1 rode ui
10 schijfjes ingelegde jalapeños

Bedek de bodem van een ovenschaal met tortillachips en leg hier een laagje pulled pork op. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verdeel deze smaken met de gesnipperde ui deze over de pulled pork.

Leg nog een laag tortillachips in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Verdeel de jalapeños over de schaal en zet deze voor 20 minuten in de oven op 200°C.

Heerlijk met guacamole.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Smores
vorige
S’mores
StudioBBQ - Bavette rolletjes
volgende
Bavette rolletjes