Achtergrond afbeelding

Pita Ribfingers

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 kg Iberico Ribfingers
1 eetlepel Mosterd
4 eetlepels Olijfolie
6 eetlepels Barbecuesaus Wij gebruiken de barbecuesaus van Jack Daniels, maar gebruik diegene die je zelf het lekkerste vindt.
6 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
Pitabroodjes
3 handjes Kersenhout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Fingerfood
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

Iberico Ribfingers – ook wel bekend onder de naam Carne de Castilla – zijn gemarmerde stukjes vlees die een voor een worden versneden uit het befaamde Cerdo Iberico oftewel “Iberisch Varken” . Tussen die ribben zit erg mooi vlees en in Spanje wordt dat vakkundig versneden tot rib fingers.

Stappen

1
Klaar

Dep de ribfingers droog met keukenpapier.

Meng de olijfolie en de mosterd met de ribfingers.

Strooi de barbecuerub over de ribfingers en zorg ervoor dat alle ribfingers rondom goed bedekt zijn.

Leg ondertussen de houtsnippers in water.

2
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 120 °C.

Laat genoeg ruimte over voor de platesetter en smokerbox. Strooi je je houtsnippers over je kolen dan zal het direct verbranden, vandaar de smokerbox. Heb je geen smokerbox? Gebruik dan een chunk kersenhout.

3
Klaar

Als je barbecue op tempratuur is plaats je de smokerbox op de kolen en daarna de platesetter. Omdat ribfingers vrij vet zijn is het verstandig om een lekbak op je platesetter te gebruiken. Is er geen ruimte voor een lekbak tussen de platesetter en het grillrooster? Dan kun je er voor kiezen om de steen in te pakken in aluminium folie. Overigens pakken wij onze lekbak ook in met aluminiumfolie, scheelt een hoop schoonmaakwerk.

4
Klaar

Leg de ribfingers op de barbecue en laat deze ongeveer 2 uur garen, draaien is niet nodig.

Na anderhalf uur bestrijk je de ribfingers met de barbecuesaus en laat je ze nog 30 minuten verder garen.

De ribfingers zijn gaar als je er met een sateprikker in kunt prikken alsof je in boter prikt.

5
Klaar

Bak ondertussen de pitabroodjes in de oven. Serveer de ribfingers op een pitabroodje met ijsbergsla, komkommer en een klein beetje barbecue- of knoflooksaus

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Sate
vorige
Sate met satesaus
StudioBBQ - Spareribs
volgende
Spareribs