Achtergrond afbeelding

Ossenhaas rollade

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1,5 kg Ossenhaas rollade
1 Rode ui
10 tenen Knoflook
50 ml Rode wijn
150 ml Runderbouillon
50 gram Roomboter (ongezouten)
Extra benodigdheden
Kernthermometer

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

Knoflook werd ruim 5000 jaar geleden, in Azië ontdekt. Al snel nam de populariteit van het product toe en verspreidde zich in de loop der eeuwen over de hele wereld.

Stappen

1
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 150 °C. De ossenhaasrollade garen we indirect. Plaats de kernthermometer en stel deze in op 50 °C en leg de ossenhaasrollade op de barbecue.

2
Klaar

Snipper de ui en zorg dat je de knoflook kunt persen.

3
Klaar

Doe de roomboter in een pannetje en fruit de ui, voeg de knoflook toe en bak even mee. Blus af met rode wijn en voeg de bouillon toe, laat dit ongeveer 20 minuten inkoken. Is je saus bij het opdienen te dun naar je smaak, dan kun je deze wat dikker maken met een maïzena papje.

Vergeet ook niet om af en toe de rollade een beetje te draaien.

4
Klaar

Heeft de ossenhaasrollade een kerntemperatuur van 50 °C? Dan mag hij van de barbecue af, pak hem in in aluminiumfolie maar laat de zijkanten een beetje open. Dit voorkomt dat de rollade verder gaart.

Verwijder alle touwtjes, snijd er mooie plakken van en drapeer met een beetje knoflookjus.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Hasselback aardappel
vorige
Hasselback aardappelspiezen
Studio BBQ - Kipspiezen licor 43
volgende
Kipspiezen in licor 43