Ingrediënten
-
1,5 kg Ossenhaas rollade
-
1 Rode ui
-
10 tenen Knoflook
-
50 ml Rode wijn
-
150 ml Runderbouillon
-
50 gram Roomboter (ongezouten)
-
Extra benodigdheden
-
Kernthermometer
Instructies
Knoflook werd ruim 5000 jaar geleden, in Azië ontdekt. Al snel nam de populariteit van het product toe en verspreidde zich in de loop der eeuwen over de hele wereld.
Stappen
1
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 150 °C. De ossenhaasrollade garen we indirect. Plaats de kernthermometer en stel deze in op 50 °C en leg de ossenhaasrollade op de barbecue. |
2
Klaar
|
Snipper de ui en zorg dat je de knoflook kunt persen. |
3
Klaar
|
Doe de roomboter in een pannetje en fruit de ui, voeg de knoflook toe en bak even mee. Blus af met rode wijn en voeg de bouillon toe, laat dit ongeveer 20 minuten inkoken. Is je saus bij het opdienen te dun naar je smaak, dan kun je deze wat dikker maken met een maïzena papje. Vergeet ook niet om af en toe de rollade een beetje te draaien. |
4
Klaar
|
Heeft de ossenhaasrollade een kerntemperatuur van 50 °C? Dan mag hij van de barbecue af, pak hem in in aluminiumfolie maar laat de zijkanten een beetje open. Dit voorkomt dat de rollade verder gaart. Verwijder alle touwtjes, snijd er mooie plakken van en drapeer met een beetje knoflookjus. |