Ingrediënten
-
250 gram Roomboter (ongezouten)
-
2 eetlepels Citroensap
-
30 gram Peterselie
-
2 eetlepels Bieslook
-
1 eetlepel Crème Fraiche
-
5 tenen Knoflook
-
Zout
-
Peper
Instructies
Kruidenboter uit de supermarkt is makkelijk en lekker. Wil je het nog lekkerder en een echte grillmaster zijn? Maak ‘m zelf!
Stappen
1
Klaar
|
Laat de boter op kamertempratuur komen |
2
Klaar
|
Spoel een kom om met heet water. Roer de boter in de kom los met een lepel die je telkens in heet water doopt. Voeg tijdens het roeren regelmatig een druppel citroensap toe. Ga door tot de boter blank en zalfachtig is. |
3
Klaar
|
Snijd de peterselie en de bieslook fijn, Mix de kruiden met de crème fraiche door de boter. Pers de knoflook uit boven de boter en roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. |
4
Klaar
|
Laat de boter een uur opstijven in de koelkast. |