Ingrediënten
-
1 kg KippendijenIn grote stukke gesneden, ongeveer 2 x 2 cm
-
100 gram Ontbijtspek
-
3 tenen Knoflook
-
1 theelepel Uienpoeder
-
2 eetlepels Bruine basterdsuiker
-
1 theelepel Paprikapoeder
-
4 eetlepels Sweet chilisaus
-
1 Rode peper
-
Chilivlokken
-
Peper
-
Zout
-
60 ml Licor 43
-
Extra benodigdheden
-
Kernthermometer
Instructies
Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die in de likeur zitten. Onder deze ingrediënten, die overigens allemaal natuurlijk zijn, bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de kippendijfilets op maat, ongeveer 2 bij 2 centimeter meng ze vervolgens met alle ingrediënten en laat dit voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast staan. Een nachtje is nog beter. |
2
Klaar
|
Vouw de bacon dubbel en snijd er vierkantjes van, rijg op een sateprikker de kip en bacon om en om. kip. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 170 graden. De spiezen garen we indirect, doen we dit niet dan verbrand de buitenkant en is de binnenkant nog rauw. |
4
Klaar
|
Na ongeveer 20 minuten kijk je met een kernthermometer of de kerntemperatuur van de kip minimaal 70 graden is, als dat zo is mogen de spiezen eraf zo niet dan laat je ze nog even verder garen. |
5
Klaar
|
Grill de kipspiezen nog heel even direct op hoge tempratuur en klaar ben je! |