Achtergrond afbeelding

Kipspiezen in licor 43

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg Kippendijen In grote stukke gesneden, ongeveer 2 x 2 cm
100 gram Ontbijtspek
3 tenen Knoflook
1 theelepel Uienpoeder
2 eetlepels Bruine basterdsuiker
1 theelepel Paprikapoeder
4 eetlepels Sweet chilisaus
1 Rode peper
Chilivlokken
Peper
Zout
60 ml Licor 43
Extra benodigdheden
Kernthermometer

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die in de likeur zitten. Onder deze ingrediënten, die overigens allemaal natuurlijk zijn, bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten.

Stappen

1
Klaar

Snijd de kippendijfilets op maat, ongeveer 2 bij 2 centimeter meng ze vervolgens met alle ingrediënten en laat dit voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast staan. Een nachtje is nog beter.

2
Klaar

Vouw de bacon dubbel en snijd er vierkantjes van, rijg op een sateprikker de kip en bacon om en om. kip.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 170 graden. De spiezen garen we indirect, doen we dit niet dan verbrand de buitenkant en is de binnenkant nog rauw.

4
Klaar

Na ongeveer 20 minuten kijk je met een kernthermometer of de kerntemperatuur van de kip minimaal 70 graden is, als dat zo is mogen de spiezen eraf zo niet dan laat je ze nog even verder garen.

5
Klaar

Grill de kipspiezen nog heel even direct op hoge tempratuur en klaar ben je!

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Ossenhaas rollade
vorige
Ossenhaas rollade
Studio BBQ - Struisvogelbiefstuk
volgende
Struisvogelbiefstuk