Achtergrond afbeelding

Kaneelbroodjes

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 rol Croissantdeeg
200 gram Bruine basterdsuiker
3 theelepels Kaneelpoeder
160 gram Roomboter (ongezouten)
200 gram Poedersuiker
60 gram Roomkaas
1/2 theelepel Vanille-extract
Zout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Fingerfood
  • Kinderen
Keuken:

    Ingrediënten

    Instructies

    Delen

    Kaneel is een specerij waarvan de naam afkomstig is van het Latijnse woord ‘canella’, wat rolletje betekent.

    Stappen

    1
    Klaar

    Meng de basterdsuiker en kaneel door elkaar. Maak 75 gram van de roomboter smeerzacht.
    Rol het croissant deeg uit en verdeel in drie plakken, smeer de plakken in met de roomboter, laat een klein randje onbesmeerd. Hier plakken we de rol weer dicht.

    2
    Klaar

    Verdeel het suikerkaneel mengsel gelijkmatig over de drie plakken en druk het zachtjes aan. Rol de plak croissaintdeeg weer op en snijd deze netjes in gelijke plakjes. En zet deze in een skillet of ovenschaal.

    3
    Klaar

    Steek je barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 175 °C, de kaneelbroodjes bakken we indirect. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.

    4
    Klaar

    Terwijl de kaneelbroodjes bakken mengen we de rest van de roomboter, de roomkaas, poedersuiker een beetje zout en het vanille-extract goed door elkaar. Smeer de icing over de broodjes.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Toast biefstuk
    vorige
    Toast biefstuk en champignons
    Studio BBQ - Hasselback aardappel
    volgende
    Hasselback aardappelspiezen