Ingrediënten
-
2,5 kg Ibericorack
-
2 eetlepels Mosterd
-
6 tenen Knoflook
-
15 gram Rozemarijn
-
15 gram Tijm
-
Zout
Instructies
Iberico varkensvlees komt van een varken met een autochtoon ras. Het behoort exclusief toe aan het Iberisch schiereiland. Het Iberico varkensvlees heeft zijn kwaliteit te danken aan het klimaat , de vrijheid en het voedsel.
Stappen
1
Klaar
|
Dep het rack droog met keukenpapier en snijd eventuele loszittende stukjes weg. |
2
Klaar
|
Pluk de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak dit fijn. Pel de knoflook en meng dit al hakkend met de rozemarijn en tijm. |
3
Klaar
|
Besmeer het iberico rack met mosterd en verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig. Druk het lichtjes aan. |
4
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 100 °C. Het iberico rack garen we indirect. Is je rack, zoals bij ons te groot om in een keer te barbecueën, snijd je rack in tweeën en herhaal vanaf hier de stappen voor het anderen deel… |
5
Klaar
|
Plaats de kernthermometer en stel deze in op 65 °C leg het rack met de vleeskant naar beneden. |
6
Klaar
|
Als de kern 65 °C is haal je het rack van de barbecue en verhoog je de barbecue temperatuur naar 200 °C. Grill het rack nog even af en laat het een paar minuutjes rusten voordat je hem aansnijd. |