Achtergrond afbeelding

Ibericorack

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
2,5 kg Ibericorack
2 eetlepels Mosterd
6 tenen Knoflook
15 gram Rozemarijn
15 gram Tijm
Zout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

Iberico varkensvlees komt van een varken met een autochtoon ras. Het behoort exclusief toe aan het Iberisch schiereiland. Het Iberico varkensvlees heeft zijn kwaliteit te danken aan het klimaat , de vrijheid en het voedsel.

Stappen

1
Klaar

Dep het rack droog met keukenpapier en snijd eventuele loszittende stukjes weg.

2
Klaar

Pluk de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak dit fijn. Pel de knoflook en meng dit al hakkend met de rozemarijn en tijm.

3
Klaar

Besmeer het iberico rack met mosterd en verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig. Druk het lichtjes aan.

4
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 100 °C. Het iberico rack garen we indirect. Is je rack, zoals bij ons te groot om in een keer te barbecueën, snijd je rack in tweeën en herhaal vanaf hier de stappen voor het anderen deel…

5
Klaar

Plaats de kernthermometer en stel deze in op 65 °C leg het rack met de vleeskant naar beneden.

6
Klaar

Als de kern 65 °C is haal je het rack van de barbecue en verhoog je de barbecue temperatuur naar 200 °C. Grill het rack nog even af en laat het een paar minuutjes rusten voordat je hem aansnijd.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Portobello
vorige
Portobello pastijtje met champignonragout