Ingrediënten
-
4 Hertenbiefstuk
-
75 ml Rode port
-
300 ml Kippenfond
-
170 gram ConfitureViervruchten
-
100 gram Cranberry's
-
Rozemarijn
-
Zout
-
Peper
Instructies
Het is het meest malse stukje vlees van het hert omdat het een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit.
Stappen
1
Klaar
|
Meng de rode port, kippenfond en viervruchten confiture door elkaar en laat dit opwarmen. Voeg, als alle ingrediënten goed gemengd zijn de cranberry’s toe en laat dit 20 minuten rustig inkoken. Als de saus nog wat dun is naar je smaak, dan kun je deze wat dikker maken met een maïzenapapje. |
2
Klaar
|
Laat de hertenbiefstuk ondertussen op kamertemperatuur komen, dep deze droog met keukenpapier en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 °C. De hertenbiefstuk grillen we direct ongeveer 2 minuten per kant. Je kunt de hertenbiestuk draaien als ze makkelijk loslaten van de grill, ga je aan het vlees trekken dan trek je het kapot en dat is zonde. Laat de hertenbiefstuk nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie. |
4
Klaar
|
Snijd de hertenbiefstuk in plakjes en bestrooi met wat rozemarijn. Als laatste nog wat van die heerlijke rode port cranberry saus… |