Achtergrond afbeelding

Hertenbiesftuk

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
4 Hertenbiefstuk
75 ml Rode port
300 ml Kippenfond
170 gram Confiture Viervruchten
100 gram Cranberry's
Rozemarijn
Zout
Peper

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

Instructies

Delen

Het is het meest malse stukje vlees van het hert omdat het een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit.

Stappen

1
Klaar

Meng de rode port, kippenfond en viervruchten confiture door elkaar en laat dit opwarmen. Voeg, als alle ingrediënten goed gemengd zijn de cranberry’s toe en laat dit 20 minuten rustig inkoken. Als de saus nog wat dun is naar je smaak, dan kun je deze wat dikker maken met een maïzenapapje.

2
Klaar

Laat de hertenbiefstuk ondertussen op kamertemperatuur komen, dep deze droog met keukenpapier en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot 200 °C. De hertenbiefstuk grillen we direct ongeveer 2 minuten per kant. Je kunt de hertenbiestuk draaien als ze makkelijk loslaten van de grill, ga je aan het vlees trekken dan trek je het kapot en dat is zonde. Laat de hertenbiefstuk nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

4
Klaar

Snijd de hertenbiefstuk in plakjes en bestrooi met wat rozemarijn. Als laatste nog wat van die heerlijke rode port cranberry saus…

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Gamba's met Aioli
vorige
Gamba’s met Aioli
Studio BBQ - Hachee
volgende
Hachee