Achtergrond afbeelding

Hasselback aardappelspiezen

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg (iets kruimige aardappelen) Aardappels
4 tenen Knoflook
100 gram Roomboter (ongezouten)
Bieslook
Zout
Extra benodigdheden
Gietijzeren pan (skillet)
Sateprikkers

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Kinderen
Keuken:

    Ingrediënten

    • Extra benodigdheden

    Instructies

    Delen

    De Hasselback ontleent zijn naam aan het restaurant Hasselbacken in Stockholm. In de achttiende eeuw introduceerde de kok van dit Zweedse restaurant dit heerlijke recept

    Stappen

    1
    Klaar

    Was de aardappelen schoon en maak ze droog met keukenrol.
    Snijd de aardappelen in dunne plakjes, maar let op je snijd tot ongeveer een halve centimeter aan de onderkant.

    2
    Klaar

    Smelt de roomboter en pers de knoflook fijn. Doe het mensgels op de aardappelen en probeer het ook een beetje tussen de plakjes te krijgen.
    Steek de barbecue aan en laat deze, samen met de pan opwarmen tot ongeveer 180 °C.

    3
    Klaar

    Bak de aardappelen met het boter en knoflookmengsel gaar in ongeveer 15 minuten, wat natuurlijk afhankelijk is van de grootte van de aardappel. Hoe groter hoe langer.
    Prik een sateprikker door de aardappel en besprenkel ze met bieslook.

    Nog een kleine variatietip, dit is ook lekker met zoete aardappelen.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Kaneelbroodjes
    vorige
    Kaneelbroodjes
    Studio BBQ - Ossenhaas rollade
    volgende
    Ossenhaas rollade