Ingrediënten
-
1 kg (iets kruimige aardappelen) Aardappels
-
4 tenen Knoflook
-
100 gram Roomboter (ongezouten)
-
Bieslook
-
Zout
-
Extra benodigdheden
-
Gietijzeren pan (skillet)
-
Sateprikkers
Instructies
De Hasselback ontleent zijn naam aan het restaurant Hasselbacken in Stockholm. In de achttiende eeuw introduceerde de kok van dit Zweedse restaurant dit heerlijke recept
Stappen
1
Klaar
|
Was de aardappelen schoon en maak ze droog met keukenrol. |
2
Klaar
|
Smelt de roomboter en pers de knoflook fijn. Doe het mensgels op de aardappelen en probeer het ook een beetje tussen de plakjes te krijgen. |
3
Klaar
|
Bak de aardappelen met het boter en knoflookmengsel gaar in ongeveer 15 minuten, wat natuurlijk afhankelijk is van de grootte van de aardappel. Hoe groter hoe langer. Nog een kleine variatietip, dit is ook lekker met zoete aardappelen. |