Ingrediënten
-
1 kg Rauwe ham
-
Kruidnagel
-
100 gram Roomboter (ongezouten)
-
300 ml sap uit blik Ananas
-
10 schijven uit blik Ananas
-
200 ml Ginger ale
-
1 eetlepel Gemberpoeder
-
100 gram Honing
-
1 eetlepel Tabasco
-
Extra benodigdheden
-
2 chuncks Kersenhout
-
Kernthermometer
-
Aluminiumfolie
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Doe de ginger ale, honing, boter, gemberpoeder, tabasco en peper in een pan en laat dit 5 minuten zachtjes inkoken. |
2
Klaar
|
Snijd kruislings het vetlaagje van de ham in, probeer niet in het vlees te snijden. Prik in het midden van iedere ruit een kruidnagel. Doe de ham in een overschaaltje en giet de glaze over de ham, plaats de kernthermometer en pak het hele pakket goed in. |
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en maak deze klaar voor indirecte garing. Laat de barbecue opwarmen tot 140 °C. Doordat de ham is ingepakt met vocht zal hij gaar stoven en snel de kerntemperatuur van 50 graden bereiken. |
4
Klaar
|
Haal de ham van de barbecue en gooi de chuncks rookhout tussen de kolen, leg de ham zonder bak weer terug op de barbecue. Vergeet niet een lekbak te plaatsen. |
5
Klaar
|
Smeer de ham om het kwartier in met de glaze totdat de ham een kerntemperatuur heeft van 65 °C Grill als laatste de ananasschijven, |