Achtergrond afbeelding

Ham Pineapple Honey Glaze

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg Rauwe ham
Kruidnagel
100 gram Roomboter (ongezouten)
300 ml sap uit blik Ananas
10 schijven uit blik Ananas
200 ml Ginger ale
1 eetlepel Gemberpoeder
100 gram Honing
1 eetlepel Tabasco
Extra benodigdheden
2 chuncks Kersenhout
Kernthermometer
Aluminiumfolie

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Low and slow
Keuken:

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

Stappen

1
Klaar

Doe de ginger ale, honing, boter, gemberpoeder, tabasco en peper in een pan en laat dit 5 minuten zachtjes inkoken.

2
Klaar

Snijd kruislings het vetlaagje van de ham in, probeer niet in het vlees te snijden. Prik in het midden van iedere ruit een kruidnagel. Doe de ham in een overschaaltje en giet de glaze over de ham, plaats de kernthermometer en pak het hele pakket goed in.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en maak deze klaar voor indirecte garing. Laat de barbecue opwarmen tot 140 °C. Doordat de ham is ingepakt met vocht zal hij gaar stoven en snel de kerntemperatuur van 50 graden bereiken.

4
Klaar

Haal de ham van de barbecue en gooi de chuncks rookhout tussen de kolen, leg de ham zonder bak weer terug op de barbecue. Vergeet niet een lekbak te plaatsen.

5
Klaar

Smeer de ham om het kwartier in met de glaze totdat de ham een kerntemperatuur heeft van 65 °C

Grill als laatste de ananasschijven,

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Stoofperen
vorige
Stoofperen
Studio BBQ - TBone whisky roomboter
volgende
T-Bone Whisky Roomboter