Ingrediënten
-
1 kg Runderriblappen
-
1 kg Ui
-
1 liter Runderbouillon
-
60 ml Zonnebloemolie
-
50 gram Appelstroop
-
40 gram Roomboter (ongezouten)
-
30 gram Bloem
-
7 Kruidnagel
-
4 LaurierBlaadjes
-
Peper
-
Zout
Instructies
Hachee is een stoofpotje met runderstoofvlees, uien en zuur van azijn of wijn. Hachee komt van het Franse woord ‘hacher’, dat hakken betekent. In de 17e eeuw at men vaak stoofpot met vlees, vis of gevogelte.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de runderriblappen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. |
2
Klaar
|
Pel de uien en snijd deze in vieren en vervolgens in kwart ringen. |
3
Klaar
|
Schenk de helft van zonnebloemolie in de warme pan en braad de helft van de riblap stukjes tot ze mooi goud bruin zijn. Schep de riblappen uit de pan en bak de andere helft. |
4
Klaar
|
Smelt de roomboter en fruit hier de grof gesneden ui in aan tot deze mooi bruin van kleur zijn. Voeg het vlees bij de uien en meng het door elkaar. Blus het geheel af met de runderbouillon tot alles onderstaat. Voeg als laatste de kruidnagel en laurierblaadjes toe. |
5
Klaar
|
Laat de hachee minimaal 2 uur sudderen met het deksel op de pan, voeg na 2 uur de appelstroop toe en roer deze door de hachee. Plaats het deksel weer terug maar laat een kiertje open. |
6
Klaar
|
Laat de hachee nog minimaal 60 minuten sudderen en de saus wat indikken. Als je de saus te dun vindt kun je deze wat indikken met een maizenapapje. |