Achtergrond afbeelding

Hachee

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg Runderriblappen
1 kg Ui
1 liter Runderbouillon
60 ml Zonnebloemolie
50 gram Appelstroop
40 gram Roomboter (ongezouten)
30 gram Bloem
7 Kruidnagel
4 Laurier Blaadjes
Peper
Zout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Low and slow
Keuken:

    Ingrediënten

    Instructies

    Delen

    Hachee is een stoofpotje met runderstoofvlees, uien en zuur van azijn of wijn. Hachee komt van het Franse woord ‘hacher’, dat hakken betekent. In de 17e eeuw at men vaak stoofpot met vlees, vis of gevogelte.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de runderriblappen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
    Meng in een schaal de riblap blokjes, bloem, zout en peper.
    Laat het rustig op kamertemperatuur komen.

    2
    Klaar

    Pel de uien en snijd deze in vieren en vervolgens in kwart ringen.
    Steek de barbecue aan en laat deze, samen met de pan opwarmen tot ongeveer 120 °C.

    3
    Klaar

    Schenk de helft van zonnebloemolie in de warme pan en braad de helft van de riblap stukjes tot ze mooi goud bruin zijn. Schep de riblappen uit de pan en bak de andere helft.

    4
    Klaar

    Smelt de roomboter en fruit hier de grof gesneden ui in aan tot deze mooi bruin van kleur zijn. Voeg het vlees bij de uien en meng het door elkaar. Blus het geheel af met de runderbouillon tot alles onderstaat. Voeg als laatste de kruidnagel en laurierblaadjes toe.

    5
    Klaar

    Laat de hachee minimaal 2 uur sudderen met het deksel op de pan, voeg na 2 uur de appelstroop toe en roer deze door de hachee. Plaats het deksel weer terug maar laat een kiertje open.

    6
    Klaar

    Laat de hachee nog minimaal 60 minuten sudderen en de saus wat indikken. Als je de saus te dun vindt kun je deze wat indikken met een maizenapapje.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Hertenbiefstuk
    vorige
    Hertenbiesftuk
    Studio BBQ - Pizza breekbrood
    volgende
    Pizza Breekbrood