Achtergrond afbeelding

Cote de Boeuf

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1,2 kilogram Cote de Boeuf
Olijfolie
3 eetlepels Barbecue rub (rundvlees)

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Reverse sear
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

Côte de boeuf, ook wel bekend als ribeye op de been, is een stuk rundvlees afkomstig van de lendenstreek van het rund.

Stappen

1
Klaar

Als je vlees op kamertemperatuur is dep je het droog met keukenpapier en smeer je het in met wat olijfolie.
Strooi er vervolgens een laagje rub op en laat dit even intrekken.

2
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 120 graden, we gaan indirect grillen dus we plaatsen ook de platesetter.

Wil je dit maken op een kogel barbecue creëer dan twee zones door de kolen aan de ene kant te leggen en het vlees aan de andere kant.

Indirect wil zeggen dat het vlees niet direct boven de kolen ligt.

3
Klaar

Barbecue op temperatuur? Leg je vlees op de barbecue, sluit het deksel en stel de kernthermometer in op 42 graden.

Geeft de kerntermometer 42 graden aan? Dan halen we het vlees van de barbecue en verhogen we de temperatuur naar ongeveer 230 graden

Grill het vlees nog even af, 2 minuutjes per kant. Na een minuut kwartslagje draaien.

Wil je het zekere voor het onzekere? Voor medium rare moet je kernthermometer 52 graden aangeven.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Bavette rolletjes
vorige
Bavette rolletjes
Studio BBQ - Zalmpakketje
volgende
Zalmpakketje