Ingrediënten
-
1,2 kilogram Cote de Boeuf
-
Olijfolie
-
3 eetlepels Barbecue rub (rundvlees)
Instructies
Côte de boeuf, ook wel bekend als ribeye op de been, is een stuk rundvlees afkomstig van de lendenstreek van het rund.
Stappen
1
Klaar
|
Als je vlees op kamertemperatuur is dep je het droog met keukenpapier en smeer je het in met wat olijfolie. |
2
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 120 graden, we gaan indirect grillen dus we plaatsen ook de platesetter. Wil je dit maken op een kogel barbecue creëer dan twee zones door de kolen aan de ene kant te leggen en het vlees aan de andere kant. Indirect wil zeggen dat het vlees niet direct boven de kolen ligt. |
3
Klaar
|
Barbecue op temperatuur? Leg je vlees op de barbecue, sluit het deksel en stel de kernthermometer in op 42 graden. Geeft de kerntermometer 42 graden aan? Dan halen we het vlees van de barbecue en verhogen we de temperatuur naar ongeveer 230 graden Grill het vlees nog even af, 2 minuutjes per kant. Na een minuut kwartslagje draaien. Wil je het zekere voor het onzekere? Voor medium rare moet je kernthermometer 52 graden aangeven. |