Ingrediënten
-
700 gram Bavette
-
80 gram Prosciutto
-
15 gram Groene pesto
-
Een handje Grana padano (snippers)
-
15 gram Pijnboompitten
-
extra benodigdheden
-
SateprikkersWij gebruiken tapasprikkers omdat deze kleiner en dikker zijn.
-
Slagerstouw
Instructies
Bavette is rundvlees en wordt ook wel vanglap, vinkelap of flank steak genoemd. Het wordt gesneden uit het dikste deel van de ‘vang’ van het rund: het stuk tussen bil en borst in. Dit deel van het dier beweegt veel, waardoor het vlees wat steviger is.
Stappen
1
Klaar
|
Dep de bavette droog met keukenpapier en snijd hem in lange repen van 2 centimeter breed. Vervolgens halveer je de lange repen. Smeer er een laagje pesto op, strooi er wat pijnboompitjes over en leg er een plakje prosjo eto op en verdeel wat grana padano snbippers. Rol de repen vervolgens strak op en steek er een sateprikker doorheen. Bindt het pakketje vast met slagerstouw. |
2
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwaremen tot 200°C. Grill de rolletjes ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Bavette hoef je niet well-done te bakken. We zoeken een kerntempratuur van ongeveer 55°C. |
3
Klaar
|
Je kunt de rolletjes draaien als ze vanzelf loslaten van het rooster, ga er niet aan trekken, dan maak je ze kapot. Let natuurlijk wel op dat de rolletjes niet verbranden. |