Achtergrond afbeelding

Bavette rolletjes

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
700 gram Bavette
80 gram Prosciutto
15 gram Groene pesto
Een handje Grana padano (snippers)
15 gram Pijnboompitten
extra benodigdheden
Sateprikkers Wij gebruiken tapasprikkers omdat deze kleiner en dikker zijn.
Slagerstouw

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keuken:

Ingrediënten

  • extra benodigdheden

Instructies

Delen

Bavette is rundvlees en wordt ook wel vanglap, vinkelap of flank steak genoemd. Het wordt gesneden uit het dikste deel van de ‘vang’ van het rund: het stuk tussen bil en borst in. Dit deel van het dier beweegt veel, waardoor het vlees wat steviger is.

Stappen

1
Klaar

Dep de bavette droog met keukenpapier en snijd hem in lange repen van 2 centimeter breed. Vervolgens halveer je de lange repen.

Smeer er een laagje pesto op, strooi er wat pijnboompitjes over en leg er een plakje prosjo eto op en verdeel wat grana padano snbippers.

Rol de repen vervolgens strak op en steek er een sateprikker doorheen. Bindt het pakketje vast met slagerstouw.

2
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwaremen tot 200°C.
De bavette rolletjes grillen we direct dus de platesetter hebben we niet nodig.

Grill de rolletjes ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Bavette hoef je niet well-done te bakken.

We zoeken een kerntempratuur van ongeveer 55°C.

3
Klaar

Je kunt de rolletjes draaien als ze vanzelf loslaten van het rooster, ga er niet aan trekken, dan maak je ze kapot.

Let natuurlijk wel op dat de rolletjes niet verbranden.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - Pulled pork
vorige
Pulled pork
Studio BBQ - Cote de Boeuf
volgende
Cote de Boeuf