Achtergrond afbeelding

Aardappelschotel

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
600 gram Aardappelschijfjes
350 gram Maïskorrels
100 gram Geraspte kaas
Bakboter
Paprikapoeder
EXTRA BENODIGDHEDEN
Aluminium bakjes

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Kinderen
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • EXTRA BENODIGDHEDEN

Instructies

Delen

De aardappel is er niet alleen om gegeten te worden, maar wordt ook gebruikt als grondstof in de fabriek en om nieuwe aardappelen te kweken. Sommige aardappels bevatten veel zetmeel en zijn daardoor niet lekker om te eten. Ze worden dan geraspt en gezeefd in de fabriek. Na de droging blijft het zetmeel over. Van dat zetmeel wordt van alles gemaakt, snoep, vla, inkt, verf, lippenstift en kleding.

Stappen

1
Klaar

Smeer de aluminium bakjes in met boter.

Bedek de bodem van de bakjes met aardappelschijfjes en leg daarbovenop een laagje mais. Vergeet niet om de mais eerst ui te laten lekken.

2
Klaar

Leg op de mais een paar kleine blokjes bakboter en leg er vervolgens nog een laagje aardappelschijfjes op.

Strooi wat paprikapoeder op de aardappeltjes en leg er een laag geraspte kaas op. Dek de bakjes af met het deksel.

3
Klaar

Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden, de bakjes kunnen direct gegaard worden.

Laat de bakjes 20 minuten staan, in deze tijd worden de aardappeltjes heerlijk krokant. Let wel op dat de aardappeltjes niet verbranden.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Drumsticks
vorige
Drumsticks
StudioBBQ - Smores
volgende
S’mores