Achtergrond afbeelding

Portobello pastijtje met champignonragout

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

4 Portobello
400 gram Paddenstoelemelange
1 Sjalot
Bakboter
2 eetlepels Bloem
300 ml Runderbouillon Voor de vegetarische versie kun je hier groentenbouillon voor gebruiken
50 ml Slagroom
Peterselie
Walnoten
Grana padano (snippers)
Zout
Peper

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
    Keuken:

      Ingrediënten

      Instructies

      Delen

      Een portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. De smaak is wel wat sterker dan die van kastanjechampignon.

      Stappen

      1
      Klaar

      Maak de portobello schoon en lepel voorzichtig het steeltje eruit. Snipper de sjalot en hak de champignonmelange fijn, niet te fijn we willen wel een bite houden.

      2
      Klaar

      Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 °C. Zet een pan op de barbecue met een beetje bakboter. Let op, gebruik een pan die tegen de hitte van de barbecue kan. Dit kan een skillet of gietijzeren pan zijn of zoals in ons geval een koekenpan die die eigenschap heeft.

      3
      Klaar

      Wordt de pan te heet, haal hem van de barbecue, maar blijf roeren. Voeg als laatste een beetje slagroom toe en meng dit goed zodat er een dikke saus ontstaat.

      4
      Klaar

      Grill de portobello gaar, hak ondertussen de peterselie en de walnoten fijn.

      5
      Klaar

      Vul de portobelle met de ragout en strooi er wat kaas overheen. Als laatste nog wat peterselie en walnoten.

      Erik

      Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

      Recept recensies

      Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
      Studio BBQ - Beenham
      vorige
      Beenham honing mosterd
      Studio BBQ - Ibericorack
      volgende
      Ibericorack