Ingrediënten
-
4 Portobello
-
400 gram Paddenstoelemelange
-
1 Sjalot
-
Bakboter
-
2 eetlepels Bloem
-
300 ml RunderbouillonVoor de vegetarische versie kun je hier groentenbouillon voor gebruiken
-
50 ml Slagroom
-
Peterselie
-
Walnoten
-
Grana padano (snippers)
-
Zout
-
Peper
Instructies
Een portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. De smaak is wel wat sterker dan die van kastanjechampignon.
Stappen
1
Klaar
|
Maak de portobello schoon en lepel voorzichtig het steeltje eruit. Snipper de sjalot en hak de champignonmelange fijn, niet te fijn we willen wel een bite houden. |
2
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 °C. Zet een pan op de barbecue met een beetje bakboter. Let op, gebruik een pan die tegen de hitte van de barbecue kan. Dit kan een skillet of gietijzeren pan zijn of zoals in ons geval een koekenpan die die eigenschap heeft. |
3
Klaar
|
Wordt de pan te heet, haal hem van de barbecue, maar blijf roeren. Voeg als laatste een beetje slagroom toe en meng dit goed zodat er een dikke saus ontstaat. |
4
Klaar
|
Grill de portobello gaar, hak ondertussen de peterselie en de walnoten fijn. |
5
Klaar
|
Vul de portobelle met de ragout en strooi er wat kaas overheen. Als laatste nog wat peterselie en walnoten. |