Ingrediënten
-
1 rol Croissantdeeg
-
200 gram Bruine basterdsuiker
-
3 theelepels Kaneelpoeder
-
160 gram Roomboter (ongezouten)
-
200 gram Poedersuiker
-
60 gram Roomkaas
-
1/2 theelepel Vanille-extract
-
Zout
Instructies
Kaneel is een specerij waarvan de naam afkomstig is van het Latijnse woord ‘canella’, wat rolletje betekent.
Stappen
1
Klaar
|
Meng de basterdsuiker en kaneel door elkaar. Maak 75 gram van de roomboter smeerzacht. |
2
Klaar
|
Verdeel het suikerkaneel mengsel gelijkmatig over de drie plakken en druk het zachtjes aan. Rol de plak croissaintdeeg weer op en snijd deze netjes in gelijke plakjes. En zet deze in een skillet of ovenschaal. |
3
Klaar
|
Steek je barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 175 °C, de kaneelbroodjes bakken we indirect. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 30 minuten goudbruin. |
4
Klaar
|
Terwijl de kaneelbroodjes bakken mengen we de rest van de roomboter, de roomkaas, poedersuiker een beetje zout en het vanille-extract goed door elkaar. Smeer de icing over de broodjes. |