Achtergrond afbeelding

Gamba’s met Aioli

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
450 gram Gamba's Reuzengamba's diepvries
2 Ei
2 tenen Knoflook
250 ml Zonnebloemolie
2 Citroen
3 eetlepels Olijfolie
Extra benodigdheden
Sateprikkers

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

Aïoli spreek je uit als ajolie. Aliejolie is niet goed. Net als quinoa = kienwah. Kienowah bestaat niet.

Stappen

1
Klaar

Laat de garnalen ontdooien, spoel ze af onder koud water en pel ze.
Steek ondertussen de barbecue aan en lat deze opwarmen tot 200 °C. De garnalen grillen we direct.

2
Klaar

Splits de eieren. Klop de eidooiers los met een garde of mixer. Pers de knoflook en voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties van de zonnebloemolie toevoegen.

3
Klaar

Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 citroensap, peper en zout.
Is je aioli te dun? Voeg een extra eierdooier toe.

4
Klaar

Meng de garnalen met de olijfolie, houdt wel een beetje over voor de citroenen. Rijg de garnalen aan de spiesen. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de snijkanten van de rest van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue.

Keer halverwege.

5
Klaar

Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ - TBone whisky roomboter
vorige
T-Bone Whisky Roomboter
Studio BBQ - Hertenbiefstuk
volgende
Hertenbiesftuk