Ingrediënten
-
450 gram Gamba'sReuzengamba's diepvries
-
2 Ei
-
2 tenen Knoflook
-
250 ml Zonnebloemolie
-
2 Citroen
-
3 eetlepels Olijfolie
-
Extra benodigdheden
-
Sateprikkers
Instructies
Aïoli spreek je uit als ajolie. Aliejolie is niet goed. Net als quinoa = kienwah. Kienowah bestaat niet.
Stappen
1
Klaar
|
Laat de garnalen ontdooien, spoel ze af onder koud water en pel ze. |
2
Klaar
|
Splits de eieren. Klop de eidooiers los met een garde of mixer. Pers de knoflook en voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties van de zonnebloemolie toevoegen. |
3
Klaar
|
Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 citroensap, peper en zout. |
4
Klaar
|
Meng de garnalen met de olijfolie, houdt wel een beetje over voor de citroenen. Rijg de garnalen aan de spiesen. Breng op smaak met peper en zout. Keer halverwege. |
5
Klaar
|
Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij. |