Achtergrond afbeelding

Kerststol

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
350 gram Bloem
1 zakje Instant gist
3 Ei
35 gram Bruine basterdsuiker
150 gram Kristalsuiker
7 gram Zout
100 gram Roomboter (ongezouten)
180 ml (lauwarm) Water
200 gram Rozijnen
200 gram (ongebrand) Amandelen
40 gram (ongebrand) Walnoten
1 Citroen
Poedersuiker

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Een kerststol is van origine een Duits luxe brood, ook wel Weihnachtsstollen of Christstollen genoemd.

Kenmerken:
  • Kinderen
  • Vegetarisch
Keuken:

    Ingrediënten

    Instructies

    Delen

    Stappen

    1
    Klaar

    Maal 150 gram amandelen in de blender of keukenmachine en voeg de kristalsuiker en citroenrasp toe. Als laatste voeg je een losgeklopt ei toe en kneed je het geheel tot spijs. Maak een staaf van en pak deze in in huishoudfolie, laat opstijven in de koelkast. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en kant en klare amandelspijs kopen in de supermarkt.

    2
    Klaar

    Voor het deeg wel je de rozijnen in warm water en hak je de noten fijn. Meng in een kom de bloem, roomboter, een ei, basterdsuiker, water, gist en zout. Kneed het deeg tot het niet meer plakt. Verdeel het deeg in 2 delen en rol er twee ovale plakken van.

    3
    Klaar

    Leg de rozijnen en noten op een plak en leg de andere plak erop. Druk dit aan, vouw dubbel, druk aan, vouw dubbel en herhaal dit totdat alles goed gemengd is.
    Laat het deeg 15 minuten rusten in een afgedekte schaal.

    4
    Klaar

    Maak van het deeg weer een ovaal en leg de amadelspijs erin, vouw het deeg dubbel zodat de amandelspijs ingepakt is, druk de randjes goed dicht. Smeer het brood in met een losgeklopt ei en laat het een uur rusten.

    5
    Klaar

    Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200°C. Het brood bak je indirect op een pizzasteen of in een ovenschaal. Het brood is gaar als je een sateprikker in het brood kunt steken en deze er schoon uitkomt.
    Smeer het brood in met gesmolten boter en strooi er poedersuiker overheen.

    Erik

    Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

    Recept recensies

    Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
    Studio BBQ - Zalmpakketje
    vorige
    Zalmpakketje
    Studio BBQ - Stoofperen
    volgende
    Stoofperen