Ingrediënten
-
350 gram Bloem
-
1 zakje Instant gist
-
3 Ei
-
35 gram Bruine basterdsuiker
-
150 gram Kristalsuiker
-
7 gram Zout
-
100 gram Roomboter (ongezouten)
-
180 ml (lauwarm) Water
-
200 gram Rozijnen
-
200 gram (ongebrand) Amandelen
-
40 gram (ongebrand) Walnoten
-
1 Citroen
-
Poedersuiker
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Maal 150 gram amandelen in de blender of keukenmachine en voeg de kristalsuiker en citroenrasp toe. Als laatste voeg je een losgeklopt ei toe en kneed je het geheel tot spijs. Maak een staaf van en pak deze in in huishoudfolie, laat opstijven in de koelkast. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en kant en klare amandelspijs kopen in de supermarkt. |
2
Klaar
|
Voor het deeg wel je de rozijnen in warm water en hak je de noten fijn. Meng in een kom de bloem, roomboter, een ei, basterdsuiker, water, gist en zout. Kneed het deeg tot het niet meer plakt. Verdeel het deeg in 2 delen en rol er twee ovale plakken van. |
3
Klaar
|
Leg de rozijnen en noten op een plak en leg de andere plak erop. Druk dit aan, vouw dubbel, druk aan, vouw dubbel en herhaal dit totdat alles goed gemengd is. |
4
Klaar
|
Maak van het deeg weer een ovaal en leg de amadelspijs erin, vouw het deeg dubbel zodat de amandelspijs ingepakt is, druk de randjes goed dicht. Smeer het brood in met een losgeklopt ei en laat het een uur rusten. |
5
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200°C. Het brood bak je indirect op een pizzasteen of in een ovenschaal. Het brood is gaar als je een sateprikker in het brood kunt steken en deze er schoon uitkomt. |