Ingrediënten
-
2,5 kilo Procureur
-
10 eetlepels Barbecue rub (varkensvlees)
-
200 ml Barbecuesaus
-
Olijfolie
-
extra benodigdheden
-
Braadslede
-
Aluminiumfolie
-
Kernthermometer
-
3 chuncks Kersenhout
Instructies
Pulled pork wordt vaak geserveerd op zachte broodjes, zoals hamburgerbroodjes of maïsbroodjes, en kan worden opgediend met coleslaw, plakjes augurk of uienringen.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd eventuele kleine loszittende stukjes af van het vlees en dep het droog met keukenpapier. Besprenkel beide kanten met een beetje olijfolie. Strooi de rub over het vlees en wees niet te zuinig de oppervlakte aan de buitenkant is relatief |
2
Klaar
|
Steek de barbecue aan en gooi, als de kolen een beetje gloeien de chunks kersenhout bij de kolen. De pulled pork garen we indirect op 130 graden, maar je kunt het rooster met de procureur direct plaatsen. |
3
Klaar
|
Na ongeveer 5 uur pak je het vlees in met aluminiumfolie en plaats je de kernthermometer deze stel je in op 92 graden. Natuurlijk gaat het pakket terug op de grill. |
4
Klaar
|
Is de kerntemperatuur 92 graden? Kijk of je met een sateprikker in het vlees kunt prikken en of het voelt alsof je in boter prikt. Als het vlees van de barbecue is laat je het 15 minuten uitdampen om verder garen te voorkomen, daarna vouw je de folie weer dicht en laat je het 45 minuten rusten. |
5
Klaar
|
Verwarm de barbecuesaus en meng deze met het vlees en het vocht van het vlees terwijl je het uit elkaar trekt. |
6
Klaar
|
Extra receptMet de pulled pork die je over hebt kun je een heerlijke nacho schotel maken. Je hebt nodig: Een zak tortillachips (naturel) Bedek de bodem van een ovenschaal met tortillachips en leg hier een laagje pulled pork op. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verdeel deze smaken met de gesnipperde ui deze over de pulled pork. Leg nog een laag tortillachips in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Verdeel de jalapeños over de schaal en zet deze voor 20 minuten in de oven op 200°C. Heerlijk met guacamole. |