Ingrediënten
-
600 gram Aardappelschijfjes
-
350 gram Maïskorrels
-
100 gram Geraspte kaas
-
Bakboter
-
Paprikapoeder
-
EXTRA BENODIGDHEDEN
-
Aluminium bakjes
Instructies
De aardappel is er niet alleen om gegeten te worden, maar wordt ook gebruikt als grondstof in de fabriek en om nieuwe aardappelen te kweken. Sommige aardappels bevatten veel zetmeel en zijn daardoor niet lekker om te eten. Ze worden dan geraspt en gezeefd in de fabriek. Na de droging blijft het zetmeel over. Van dat zetmeel wordt van alles gemaakt, snoep, vla, inkt, verf, lippenstift en kleding.
Stappen
1
Klaar
|
Smeer de aluminium bakjes in met boter. Bedek de bodem van de bakjes met aardappelschijfjes en leg daarbovenop een laagje mais. Vergeet niet om de mais eerst ui te laten lekken. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 200 graden, de bakjes kunnen direct gegaard worden. Laat de bakjes 20 minuten staan, in deze tijd worden de aardappeltjes heerlijk krokant. Let wel op dat de aardappeltjes niet verbranden. |