Achtergrond afbeelding

Drumsticks

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 kg Drumsticks (kip)
5 eetlepels Barbecue rub (kip)

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Fingerfood
  • Kinderen
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

De drumstick is het onderste deel van een kippenbout. Het vlees is vetter dan van de bovenbout en mooi stevig.

Stappen

1
Klaar

Haal de drumsticks ongeveer een half uur voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast en maak ze droog en schoon met wat keukenpapier.

Spoel kip niet af onder de kraan, dit is vragen om salmonellabesmetting.

Doe de drumsticks en de rub in een vershoudzak, laat de lucht in de zak zodat je de makkelijk kunt schudden Laat de zak goed gesloten op temperatuur komen.

2
Klaar

Zet de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 130 °C. De drumsticks garen we indirect.

We leggen dus aan een kant van de barbecue de kolen of zetten aan 1 kant de gaskraan open. In ons geval plaatsen we de platesetter in de kamado.

Barbecue op tempratuur? Dan mogen de drumsticks op de grill, sluit het deksel.

3
Klaar

Door de relatief lage warmte smelt het vet onder het velletje en zorgt ervoor dat het vel droog wordt. Ook de drumstick wordt nu heel langzaam gaar, waardoor al het vlees heerlijk mals wordt en loskomt van het bot.

Na een uur meten we de kerntemperatuur, prik de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van de drumstick zonder het bot te raken. Geeft de thermometer 85°C aan? Dan gaan we de drumsticks afgrillen.

4
Klaar

Laat de temperatuur van de barbecue oplopen tot ongeveer 200°C, leg de drumsticks nog heel even op de grill en smullen maar!

Variatietip: Voordat je gaat afgrillen kun je de drumsticks insmeren met barbecuesaus voor een extra smaak, zoete saus is gegarandeerd succes bij kinderen. Wel opletten dat de saus niet verbrand...

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Spareribs Honey Glaze
vorige
Spareribs Honey Glaze
StudioBBQ - Aardappelschotel
volgende
Aardappelschotel