Ingrediënten
-
1 kg Drumsticks (kip)
-
5 eetlepels Barbecue rub (kip)
Instructies
De drumstick is het onderste deel van een kippenbout. Het vlees is vetter dan van de bovenbout en mooi stevig.
Stappen
1
Klaar
|
Haal de drumsticks ongeveer een half uur voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast en maak ze droog en schoon met wat keukenpapier. Spoel kip niet af onder de kraan, dit is vragen om salmonellabesmetting. Doe de drumsticks en de rub in een vershoudzak, laat de lucht in de zak zodat je de makkelijk kunt schudden Laat de zak goed gesloten op temperatuur komen. |
2
Klaar
|
Zet de barbecue aan en laat deze opwarmen tot ongeveer 130 °C. De drumsticks garen we indirect. We leggen dus aan een kant van de barbecue de kolen of zetten aan 1 kant de gaskraan open. In ons geval plaatsen we de platesetter in de kamado. Barbecue op tempratuur? Dan mogen de drumsticks op de grill, sluit het deksel. |
3
Klaar
|
Door de relatief lage warmte smelt het vet onder het velletje en zorgt ervoor dat het vel droog wordt. Ook de drumstick wordt nu heel langzaam gaar, waardoor al het vlees heerlijk mals wordt en loskomt van het bot. Na een uur meten we de kerntemperatuur, prik de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van de drumstick zonder het bot te raken. Geeft de thermometer 85°C aan? Dan gaan we de drumsticks afgrillen. |
4
Klaar
|
Laat de temperatuur van de barbecue oplopen tot ongeveer 200°C, leg de drumsticks nog heel even op de grill en smullen maar! Variatietip: Voordat je gaat afgrillen kun je de drumsticks insmeren met barbecuesaus voor een extra smaak, zoete saus is gegarandeerd succes bij kinderen. Wel opletten dat de saus niet verbrand... |