Achtergrond afbeelding

Ribeye USA

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
1 (400 gram) Ribeye
Peper en zout
Extra benodigdheden
Aluminiumfolie

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keuken:

Ingrediënten

  • Extra benodigdheden

Instructies

Delen

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Hij zit aan de voorkant van de rug. Daarom krijgt dit stuk weinig beweging en zit er veel vet aan. Dat maakt het zo sappig en zacht.

Stappen

1
Klaar

Verwarm je barbecue tot ongeveer 180°C en leg je ribeye op de barbecue

2
Klaar

Na 2 a 3 minuten keer je het vlees om en laat je ook deze kant 2 a 3 minuten op de barbecue liggen.

Komt het sap uit je vlees, dan is je ribeye klaar.

3
Klaar

Pak het stuk aluminiumfolie en pak je ribeye in, laat deze even 5 minuten liggen en serveer het vlees met een beetje peper en zout.

Rudo

Ik ben een gelegenheidsbarbecueër, altijd wel een goed stuk vlees in de koelkast en mijn barbecue staat sneller aan dan jij met je ogen kunt knipperen.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
StudioBBQ - Picanha
vorige
Picanha
StudioBBQ - Spareribs Honey Glaze
volgende
Spareribs Honey Glaze