Achtergrond afbeelding

Parmaham bommetjes
Prosciutto di Parma, oftewel Parmaham is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma.

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
500 gram Rundergehakt
180 gram Parmaham
100 gram Kastanjechampignons
50 gram Paneermeel
1 Rode ui
2 teentjes Knoflook
20 ml Sojasaus
20 ml Worcestersaus
30 ml Barbecuesaus Wij gebruiken Jack Daniel barbecuesaus.
Peper en zout

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kenmerken:
  • Kinderen
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

Een geweldige snack voor je volgende barbecuefeest, parmaham bommetjes! Deze heerlijke gehaktballetjes zijn perfect voor de barbecue, ze zijn gemakkelijk te maken en zitten boordevol smaak.

Stappen

1
Klaar

Pel en snipper de ui zo klein mogelijk.

Maak de champignons goed schoon en snijd ook deze zo klein mogelijk.

Meng dit met het gehakt en pers de knoflook.

Voeg de worcestershire en sojhasaus toe en meng alles goed door elkaar.

Vervolgens voeg je de paneelmeel toe bij het gehaktmengsel zodat het iets droger aanvoelt.

2
Klaar

Draai van het gehaktmengsel bolletjes die in je handpalm passen en pak deze in met de plakjes parmaham.

3
Klaar

Steek je barbecue aan en laat deze opwarmen tot 180 °C.

4
Klaar

Laat de parmaham bommetjes ongeveer 10 minuten indirect gaar worden, keer ze regelmatig.

5
Klaar

Schenk er een klein beetje barbecuesaus overheen en eet smakelijk!

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
Studio BBQ | Procureur steaks
vorige
Procureur steaks
StudioBBQ - Sate
volgende
Sate met satesaus