Achtergrond afbeelding

Procureur steaks

Procureur steaks

Delen op sociale media:

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Porties aanpassen:
2,5 Kilo Procureur
Olijfolie
5 Eetlepels Studio BBQ Rub

Toevoegen aan je favoriete recepten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Delen

De varkensprocureur is een voordelig stuk vlees waar je een heerlijke maaltijd van kan maken. Van varkensprocureur kan je veel producten maken, worstjes, rollade, braadstuk of pulled pork. In Amerika wordt hetzelfde gedeelte de Boston Butt genoemd. Boston Butt is dus ook wel een andere benaming voor de halve schouder van het varken of uitgebeende varkensnek.

Stappen

1
Klaar

Dep de procureur met keukenpapier droog en snijd hem in plakken van ongeveer 2,5 centimeter (drie vingers).

Uit een procureur van 2,5 kilo haal je ongeveer 6 steaks.

2
Klaar

Wrijf de steaks in met olijfolie en strooi de Studio BBQ Rub er ruim op. Vergeet ook de zijkantjes niet.

3
Klaar

De steaks garen we indirect, in een kamado plaats je de plate setter en op een barbecue zorg je ervoor dat het vlees niet direct boven de kolen ligt. Leg een chunck appelhout tussen de kolen.

4
Klaar

Als de kerntempratuur 85 °C, na ongeveer 2 en half uur is haal je de steaks van de grill en laat je ze een half uur rusten.

5
Klaar

Voor het opdienen nog even heet grillen en eet smakelijk!

Erik

Grill master in wording. Ik heb een hekel aan recepten met gecompliceerde technieken en ingrediënten die nergens te vinden zijn. Om maar te zwijgen over peperdure barbecues en accessoires. Ik hou van eenvoud met de wauw factor.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om jouw recensie te schrijven
vorige
Hamburger
volgende
Parmaham bommetjes